22 MW aleo modules voor zonne-energie park in de Filippijnen / onafhankelijke studie getuigt van aleo module "bankability"
03.03.16

aleo solar GmbH heeft ongeveer 76.000 high-performance modules voor het Cepalco zonnepark in de Filippijnen geleverd. Het 22MW project op het centrale Filippijnse eiland Leyte werd met aleo monokristallijne modules (geproduceerd in de fabriek in Duitsland) opgebouwd. Het zonne-park, is één van ‘s werelds grootste zonne-parken in hetwelke modules met CELCO technologie worden gebruikt, en zal in maart 2016 worden aangesloten op het elektriciteitsnet.

Het Sepalco project in de buurt van de stad Palo heeft een totale capaciteit van 50 MW en werd gebouwd door SAS Sunrise, een dochteronderneming van de Chinees-Amerikaanse Silicon Products Inc. (SAS). In aanvulling op aleo solar met hun productiefaciliteiten in Prenzlau (Brandenburg, Duitsland), werden ook modules door de SAS dochteronderneming Sunrise Global Solar Energy geleverd. Met het Filippijnse Ministerie van Energie, werd een energie leveringscontract overeengekomen. Ditcontract levert de operator een uitstekende terugleververgoeding op voor meer dan twintig jaar. Er wordt verwacht dat het Sepalco project een opbrengst van ongeveer 71 gigawattuur per jaar te zal opwekken.

Door de intensievere uitbreiding van haar fotovoltaïsche capaciteit verminderen de Filippijnen momenteel hun sterke afhankelijkheid van geïmporteerde brandstoffen. SAS Sunrise ziet Sepalco als uitgangspunt om de productie-kost van zonne-energie parken in Azië, Afrika en Latijns-Amerika verdere te verlagen. In de Filippijnen, vaak getroffen door tyfoons, zijn de robuuste aleo modules bijzonder geschikt. Het 50 mm dikke frame is extreem stijf en geeft een laadvermogen van 5.400 Pascal om de premium modules onder de meest extreme omstandigheden op zijn plaats te houden.

Het overwegend schulden gefinancierde Sepalco project toont aan dat hoog-efficiënte aleo modules competitief zijn, zelfs voor grote projecten. “Betrouwbaarheid, duurzaamheid en de garanties van aleo modules bieden beleggers een hoog niveau van veiligheid”, zegt William Chen, Chief Sales Officer van aleo solar. De “bankability” van aleo modules werd ook bevestigd door een recente studie van SgurrEnergy: na een gedetailleerde inspectie werdde sterk geautomatiseerde productie met centrale processtappen van aleo solarals marktleidend beoordeeld. De studie toont aan dat aleo solar ruime voorsprong op andere fabrikanten heeft, met name inzake tabben en stringen van hoogwaardige cellen en de uitgebreide in-line controles. Ook de garantievoorwaarden stijgen boven de industrienormen uit. Volgens de gespecialiseerde SgurrEnergy hernieuwbare energie ingenieurs voldeed aleo solar aan alle relevante industriële normen in haar productieprocessen en kan het als een “best practice” voorbeeld voor de fotovoltaïsche industrie worden beschouwd.

Over aleo solar
aleo solar GmbH produceert hoog-efficiente PV-panelen in Prenzlau (Duitsland) en levert alle systeemtoebehoren voor de internationale fotovoltaïsche markt.Met ongeveer 330 medewerkers en een productie-ervaring sinds 2001, beschikt het bedrijf over een uitstekende know-how. Sinds 2014 behoort het tot de wafer- en zonnecel-fabrikant SAS (Sino American Silicon Products Inc.) met hoofdzetel in Taiwan. Zo maakt aleo solar deel uit van een verticaal geïntegreerde organisatie : van ontwikkeling en productie van hoog performante ingots, wafers en cellen tot zonnepanelen als afgewerkt product.

Pressekontakt
aleo solar GmbH
Andrea Krug
Tel. +49 39848 328 1420
Mobil +49 162 25522 44
Andrea.Krug@aleo-solar.de