aleo solar maakt details van nieuwe serie zonnepanelen met een piekvermogen van 400 W bekend
25.05.21

De zonnepanelen van de “Leo-serie” zullen verkrijgbaar zijn met een piekvermogen van 400W. Deze serie is ontworpen voor installaties zowel in de particuliere als in de commerciële sector. Daar staat betrouwbaarheid centraal en moet er veel energie worden
opgewekt op een beperkte oppervlakte. De serie zal beschikbaar zijn vanaf het derde kwartaal van 2021.

 

Het vlaggenschip – de “Leo 400W” – is een paneel met witte folie voor de residentiële sector. De hoge output wordt onder meer bereikt door grotere wafers in een half-cel uitvoering. Bovendien maakt aleo gebruik van een innovatieve multi-busbar-technologie. Een volledig zwarte versie zal ook deel uitmaken van de nieuwe serie.

 

Met de Leo-serie lanceert het bedrijf opnieuw een zonnepaneel dat zeer comfortabel te hanteren is op het dak. De afmetingen van het zonnepaneel zijn 1750 bij 1140 mm, met een gewicht van ongeveer 22 kilogram. “Het was bijzonder belangrijk voor ons om het optimum te vinden tussen de afmetingen van het zonnepaneel en de hoge prestaties”, legt aleo’s kwaliteitsmanager Dr. Alexander Kasic uit.

 

Voor maximale flexibiliteit op moeilijke daken biedt aleo twee paneelformaten aan. Beide panelen, die met witte en zwarte folie, zijn verkrijgbaar in een kleiner ontwerp. Die kleinere panelen meten 1560 bij 1140 mm en kunnen met hun respectievelijke grote tegenhangers worden verbonden.

 

Met oog op dak-integratie neemt aleo solar ook Solrif op in de nieuwe serie. Het nieuwe Solrif-product meet 1140 bij 1590 mm.

 

Voor de marktintroductie heeft aleo solar voldoende tijd genomen voor uitgebreide tests. In het eigen testcentrum van de fabrikant in de buurt van Berlijn in Duitsland werden mogelijke materiaalcombinaties onderzocht en getest totdat de meest veelbelovende
combinaties gevonden werden. Producten met een hoog potentieel ondergingen vervolgens talrijke
interne en externe tests, die veel verder gaan dan de industriestandaard. Totdat een product eindelijk voldoet aan de hoge
eisen van de fabrikant op het gebied van duurzaamheid, kwaliteit en veiligheid. Deze producten zullen gekeurd worden volgens de nieuwe IEC-standaard (61215: 2021). Bovendien krijgt de Leo-serie dezelfde bijkomende certificaten als de huidige generatie zonnepanelen.

 

De superieure duurzaamheid en robuustheid van de productserie komen tot uiting in het uitgebreide garantiepakket. aleo solar geeft 25 jaar product- en efficiëntie-garantie op alle productvariaties in de Leo-serie. Het bedrijf is erin geslaagd een product te ontwikkelen dat voldoet aan de hoge kwaliteitsnormen waar aleo solar al 20 jaar synoniem voor staat.