aleo solar presenteert nieuw Glas-Glas-paneel op Intersolar / Productgarantie max. 25 jaar
10.06.16

Op de Intersolar Europe 2016 presenteert aleo solar nieuw ontwikkelde oplossingen voor de integratie van fotovoltaïsche systemen in gebouwen, een nieuw garantiepakket, evenals een paneel met hoog vermogen met 310 watt en 5-Busbar-cellen. Geïntroduceerd worden ook de Glas-Glas-panelen die kunnen worden geïnstalleerd in architectonisch veeleisende objecten in glazen daken, ramen of gevels. Uitgevoerd in zwart of transparant vormt het monokristallijne Glas-Glas-paneel Elegante een geïntegreerd bestanddeel van gebouwen. De Solido is als bijzonder robuust paneel bestand tegen de hardste omstandigheden.

Op de Intersolar Europe in München (22 tot 24 juni) presenteert aleo solar de Elegante in een uitvoering per vierkante meter en als langwerpig model voor carports. Het veiligheidsglas aan de voor- en achterzijde is elk vier millimeter dik. Het zonnepaneel heeft een diepte van in totaal minder dan een centimeter. De aangevraagde bouwtechnische toelating (abZ) voor dit paneel bij het Duitse Institut für Bautechnik (DIBt) wordt binnenkort verwacht. Ook nieuw ontwikkeld is het Glas-Glas-paneel Solido. Het is speciaal ontworpen voor installaties onder extreme omstandigheden: in kustgebieden met een hoog zoutgehalte in de lucht, in de woestijn of bij een hoge luchtvochtigheid toont dit zonnepaneel zich bijzonder robuust. Bij installaties in Zuid-Afrika is gebleken dat het transparante paneel ook ideaal is voor broeikassen. aleo solar biedt de Solido aan met 60 monokristallijne cellen met een vermogen van 270 tot 285 watt.

Hoe het zonnepaneel Elegante voorbeeldig kan worden geïntegreerd in een carport, laat aleo solar op de Intersolar zien met een totaalpakket waarvan de kwaliteit getest is: het montagesysteem wordt geleverd door Arausol. Optioneel zijn een opslag van de Daimler-dochter Deutsche Accumotive en een SMA-inverter voor het off-grid gebruik. Alle componenten zijn ontwikkelde en beproefde techniek, made in Germany. Voor het huishoudelijk eigenverbruik van zonne-energie is ook het aleo zonnepaneel ontwikkeld, met geïntegreerde micro-inverter en een eigen montagesysteem. Het 300 watt sterke plug-in-pakket in zwart of zilverkleur, is ideaal voor kleine installaties, bijvoorbeeld op het balkon.

Precies op tijd voor de Intersolar zet aleo solar nieuwe accenten op het vlak van de garantie. Voor alle aleo High Efficiency panelen met een vermogen van meer dan 290 watt biedt de Duitse fabrikant een optionele verlenging van de productgarantie tot 25 jaar. “Met deze extra lange garantie zijn wij bij glas-polymeer-panelen toonaangevend. We zijn hiertoe in staat doordat we onze panelen o.a. door strenge testen door en door kennen en absoluut overtuigd van ze zijn,” benadrukt William Chen, algemeen directeur van aleo solar GmbH. “Tegelijkertijd garanderen we bij onze High Efficiency panelen als enige fabrikant 98% nominaal vermogen in de eerste twee jaar.”. Ook bij standaard panelen met minder dan 290 watt wordt de productgarantie uitgebreid en stijgt vanaf begin juni van 10 naar 12 jaar. Voor zijn Glas-Glas-paneel biedt aleo solar GmbH een productgarantie van 15 jaar en 30 jaar garantie op het functioneren.

Bij zijn monokristallijne standaard panelen met hoog vermogen presenteert aleo solar een nieuw record: de S19 met 310 watt realiseert met 5-Busbar-cellen en LHS-celverbinders een werkingsgraad van 18,9 procent. De zwarte variant S79 kan tot 305 watt worden besteld.

Over aleo solar
aleo solar GmbH produceert hoog-efficiente PV-panelen in Prenzlau (Duitsland) en levert alle systeemtoebehoren voor de internationale fotovoltaïsche markt.Met ongeveer 330 medewerkers en een productie-ervaring sinds 2001, beschikt het bedrijf over een uitstekende know-how. Sinds 2014 behoort het tot de wafer- en zonnecel-fabrikant SAS (Sino American Silicon Products Inc.) met hoofdzetel in Taiwan. Zo maakt aleo solar deel uit van een verticaal geïntegreerde organisatie : van ontwikkeling en productie van hoog performante ingots, wafers en cellen tot zonnepanelen als afgewerkt product.